Fellesforbundet har både før og etter hotellstreiken brøt ut gått hardt ut mot Thon Hotell Brønnøysund. I torsdagens Brønnøysunds Avis sa Frank Stuvland og Tommy Nystad fra Fellesforbundet på Helgeland rett ut at de mener ledelsen tillater streikebryteri for å holde hotellet åpent. Ifølge forbundet hadde hotellet fullt belegg de fire første nettene under streiken.

– Det som ikke fungerer hos dere er vaktlister som er endret og at noen jobber doble skift. Frank har kontaktet Arbeidstilsynet. Det er en skummel vei de holder på med. Dere skal tross alt jobbe sammen i ettertid, sa Nystad til de streikende hotellmedarbeiderne under en mønstring på tirsdag.

Arbeidstilsynet bekreftet at det var kommet en varsling, men uttalte onsdag at de ikke går inn i konfliktsituasjoner.

Avviser streikebryteri

Hotelldirektør Olle Aulin svarer fredag på kritikken fra Fellesforbundet. Han avviser kategorisk påstandene som er lagt ned mot hans ledelse av hotellet.

- Vi driver ikke med streikebryteri, og det kommer vi heller aldri til å gjøre. Jeg hadde aldri tillatt streikebryteri, da hadde jeg heller stengt hotellet. Det er heller ikke riktig, slik Fellesforbundet påstår, at vi har hatt fullt belegg i fire netter. Vi har hatt én natt med fullt belegg, én natt med helt OK belegg og resten av uken har vært ganske rolig. Vi har hatt litt redusert drift i noen avdelinger, på grunn av begrenset kapasitet. For å kompensere for dette har vi også begrenset muligheten for nye reservasjoner, hvis vi har sett at vi hadde mange gjester boende, sier Aulin.

- Kan det være at hotellets "begrensning av reservasjoner" har gitt inntrykk av at det har vært fullt denne uken?

- Når vi stenger bookingkanalene på nett så vil det stå "ingen ledige rom", hvilket kan oppfattes som om vi er fulle, svarer Aulin.

Han avviser også at det har foregått brudd på arbeidsmiljøloven.

- Vi overholder de lover og regler som gjelder. Når det gjelder vår praksis i streik, så følger vi de retningslinjene vi har fått fra NHO Reiseliv, sier Aulin.

Stenger i helgen

BAnett har fått tilgang på retningslinjene (se bilde nummer to, over saken). Der står det blant annet at daglig leder og overordnede arbeidstakere kan utføre arbeid som ligger inn under deres ansvarsområde.

Hotellet har hatt åpent siden streiken startet på søndag, men fra lørdag må dørene stenges. Hotellet åpner igjen på mandag.

- Det har aldri vært planen å holde åpent kontinuerlig over lang tid. Derfor stenger vi hotellet lørdag og søndag denne uken. Dette har også sammenheng med at vi måtte kansellere et arrangement på hotellet i helgen. Det gir også mulighet for hvile for de som har stått på hele uken, sier Aulin.