Mens det nå er henholdsvis 132 og 27 ledige i Brønnøy og Sømna, er ledigheten i Bindal 12 personer, 14 i Vega og 3 i Vevelstad.

Det kommer frem av ledighetstallene fra Nav for april.

Det betyr at Vevelstad har prosentvis færreste ledige på Sør-Helgeland, med 1,2 prosent, mens Brønnøy «leder» med 3,3 prosent.

Øker mest

Det er altså Brønnøy og Sømna som har den største økningen i ledighet, henholdsvis med 21 og 29 prosent. I Vevelstad synker ledigheten med 25 prosent, men her snakker vi om så få ledige i utgangspunktet at det ikke er statistisk signifikant.

I april 2016 er det 3 217 helt ledige i Nordland, dette er 58 færre helt ledige enn på samme tid i fjor. Dette tilsvarer en arbeidsledighet på 2,6 prosent.

Industri, annlegg og butikk

I Nordland finner vi fortsatt flest ledige med bakgrunn fra industriarbeid (535), bygg- og anleggsarbeid (466) og butikk-/salgsarbeid (343).

Størst ledighetsnedgang fra april i fjor finner vi innenfor yrkesbakgrunn butikk- og salgsarbeid der det nå er 28 færre helt ledige. Dette tilsvarer en ledighetsnedgang på 8 prosent for denne gruppen.

Det er Røst som har lavest ledighet i Nordland, med 0,9 prosent, Vevelstad er nest best med sine 1,2 prosent.

Totalt har det vært en tilgang på 1 697 registrerte ledige stillinger i Nordland i april. Dette er 496 færre stillinger enn i fjor på samme tid. Det er innenfor helse-, pleie og omsorg (+165) vi finner den største økningen i utlyste stillinger i forhold til samme måned i fjor.