Det er slått full katastrofealarm etter at et helikopter med 13 personer om bord styrtet ved Turøy like utenfor Bergen cirka klokken 12 i dag, fredag.

Ifølge VG antas alle de 13 om bord å være omkommet.

CHC bekrefter havari

Hovedredningssentralen bekrefter overfor Aftenbladet at helikopteret som styrtet kom fra Gullfaks B og var på vei inn til Flesland. Det var 11 passasjerer ombord og 2 piloter. Det er Statoil som opererer Gullfaks-feltet.

Bergens Tidende meldte like etter klokken 13 at politiet hadde opplyst at det ikke foreløpig var funnet tegn til overlevende.

Hovedredningssentralen opplyser at skaden på helikopteret er total.

- Tilbakemeldingen vi har fått tyder på at helikopteret stort sett har gått i oppløsning, opplyser HRS på Sola til NTB.

CHC Helikopter Service bekrefter overfor NTB at det var en av deres Eurocopter 225-maskiner som havarerte ved Turøy. Ifølge VG ble samtlige helikoptre av denne typen satt på bakken høsten 2012, etter at det i løpet av noen måneder ble gjennomført to nødlandinger i Skottland og Shetland med EC 225-maskiner.

Har ikke funnet overlevende

Klokken 14.04 opplyser Hovedredningssentralen at søk etter overlevende pågår på land og over sjø.

- Foreløpig ikke funnet overlevende, melder HRS Sør-Norge.

Like før meldte HRS følgende:

- Vrakrester observert både på Litleskori og i vannet. Deler av skroget observert under vann, cirka 20 meter fra land. Ligger på 5-7 meter.

Aftenposten skriver at EC225 Super Puma har en historikk med problemer knyttet til rotor og aksling. Vitner ved ulykkessteder forteller at helikopteret som styrtet mistet rotoren like før styrten.

– Det vi kan si, er at dette er et totalhavari, sirer redningsleder Bjørn Larle Åmlid ved Hovedredningssentralen på Sola til avisen.

Nrk melder at 11 av passasjerene var ansatt i Statoil. De to andre var pilotene som arbeidet for CHC Helicopter.

HRS Sør-Norge skriver på Twitter at av de 13 som var om bord er 11 nordmenn, 1 brite og 1 italiener. 11 personer funnet, ingen er i live. Søket pågår etter de to siste personene.

BAnett oppdaterer saken.