Årets Strandryddedag er satt til 7. mai og er en landsomfattende miljøaksjon der strendene blir ryddet for plast og søppel. Initiativet kommer fra foreningen Hold Norge Rent. De startet dette arbeidet i 2011.

Nils Petter Pettersen er utflyttet bindaling med sommerhus på Bindalseidet. Han etterlyser tiltak fra skolene i Bindal om å delta på dette.

- For fire-fem år siden fikk jeg engasjert skolen på Bindalseidet til å bli med på en strandryddeaksjon. Da kom det mange tilbakemeldinger om hvor fint det ble etterpå. Jeg lurer på om dette ble en engangshendelse, eller om skolen har planer om å videreføre dette? Sier Pettersen.

- Det er utrolig mye plast som reker i land, og det er fint at elevene blir miljøbevisste. Derfor utfordrer jeg bindalsskolene til å delta på dette i år, sier Nils Petter Pettersen.

Rektor Olaug Mikalsen ved Bindalseidet skole opplyser at skolen har hatt besøk av MNA (Midtre Namdal avfallsselskap). De har vist en film for skoleelvevene og hatt fokus på miljøvern. Elevene skal ut og rydde strandlinja.

- Det skal ryddes fra Kalvika til badeplassen på Bindalseidet, og fra Holm til Lilleheil. Så vi skal gjøre en innsats for miljøet i løpet av mai, sier Mikalsen.

Rektor Kari Lillemark ved Terråk skole opplyser at MNA også skal besøke Terråk skole med det første, og det skal også utføres strandrydding på Terråk.