Koret Noisy er igjen ute på veiene. På onsdag var de i Sømna, og på torsdag besøkte de Bindal. Kor-prosjektet ble startet i fjor og skal fremme både læring og trivsel. Elevene fra helse- og oppvekstklassene ved Brønnøy videregående skole utgjør stemmene i koret.

- Dette var en helt suveren konsert. Jeg snakket med beboerne etterpå, og alle var fornøyde, sier Stein Håkon Hansen som jobber som frivillig blant de eldre i Sømna. Han overvar konserten på Sømna omsorgssenter på onsdag.

I fjor like før jul fortalte prosjektleder Anne Vågan om prosjektet til BA. Læreplanen for Helse- og oppvekst har mål rettet mot møtet mellom mennesker uavhengig av alder, kultur og funksjonsnivå. I dette prosjektet møter og kommuniserer de med mennesker de skal arbeide med som barne- og ungdomsarbeidere på SFO, eller som helsefagarbeidere på sykehjem.

Prosjektet kom i gang for et år siden og er et samarbeid mellom Brønnøysund videregående skole, kulturskolen ved distriktsmusikerne og Norsk kulturskoleråd ved brønnøyværingen Ragnhild Skille som er instruktør og dirigent.

Torsdagens to konserter i Bindal ble lagt til Bindal sykehjem og Terråk skole.