Sjøl om det ikke kom så mange konkrete svar på folkemøtet på Sør-Horsfjord, onsdag kveld, så fikk innbyggerne på Austra lagt fram sine spørsmål til panelet.

Da det var tid for møtestart var ungdomshuset Vonheim fylt av engasjerte møtedeltakere fra alle tre kommunene som er berørt av mulige grensejusteringer på Austra. Ordfører Britt Helstad var ordstyrer, og hadde med seg varordfører Tor Arne Aune, ordfører Per Helge Johansen fra Leka og ordfører Steinar Aspli fra Nærøy i panelet.

Fylkesmann i Nordland, Hill-Martha Solberg, og assisterende fylkesmann i Nord-Trøndelag, Gerd Janne Kristoffersen, var også til stede sammen med flere av sine medarbeidere.

Betydning for innbyggerne

Etter den siste rapporten fra PWC  gikk det fram at flertallet av innbyggerne på Austra vil til Nærøy kommune om det blir grensejusteringer i framtida.

Bindalsordføreren og Lekaordføreren frontet innledningsvis at de ønsket at Austra skulle bestå som i dag.

- Det blir et stort tap for Bindal og et enda større tap for Leka om vi mister våre innbyggere til Nærøy. Det har vært lite fokus på hva det vil bety for innbyggerne om de går over til Nærøy. Min påstand er at det blir et dårligere tjenestetilbud, sa Britt Helstad.

Ordfører Steinar Aspli fikk konkrete spørsmål fra salen fra bekymrede innbyggere.

Spørsmål om barnehagen

- Hva tenker du Steinar Aspli om videre drift av barnehagen på Kjella om vi skulle bli nærøyværinger. Som småbarnsmor er jeg opptatt av dette. I dag er det 10 barn i barnehagen, sa Merete Berg-Hansen.

- Dette er det kommunestyret som bestemmer. Holdninga per i dag hos oss er at det er viktig med desentralisert barnehagetilbud, svarte Aspli.

Det tre timer lange møtet hadde mange innlegg i debattdelen, og dette syntes fylkesmann Hill-Martha Solberg var viktige innspill å ha med seg videre.

- Det har kommet klare budskap fra befolkningen, og de tar vi med oss videre i beslutningsgrunnlaget, sa Solberg.

Les mer om denne saken i lørdagsavisa!