Nina Nyheim Skogmo jobber som renholdsleder for Istak i Tosbotn. Det som tidligere var en kjøretur på knappe tre mil fra Skog ved Sausvatnet, har nå blitt en mer komplisert sak.

Etter rasene ved Bjørnstokk og Bekkevold i Tosen så må Skogmo nå reise med båt fra Borkamo til Tosbotn for å komme seg på jobb. Tirsdag var første dag som båtpendler, og det gikk helt greit, ifølge Skogmo.

- Turen tok cirka fem minutter og var bare flott i strålende sol og blikkstille hav. Men vi vet at dager som denne er det et fåtall av i Tosenfjorden, sier Skogmo.

Hun tror rasene får store konsekvenser for Istak og Helgeland Kraft sitt kraftverk prosjekt.

- Og ikke minst for de fastboende i Tosbotn og alle de som bruker veien for å komme seg ut på E6, sier Skogmo.

- For meg som jobber for Istak i Tosbotn, og min mann som er ansatt hos Nortura Bjerka og har en del reisedøgn i året så blir det utfordrende tider som kommer. Der mye verdifull tid som skulle bli brukt på familie og gårdsdrift kommer til å gå bort på ekstra reisetid via sjøveien både nordover og sørover, sier hun.

Ifølge Skogmo er det både renholds- og kjøkkenpersonell, kontormedarbeidere og andre ansatte i kraftprosjektet som bor på "feil side" av raset; på Lande, på Skog og i Hommelstø.