Ordfører Johnny Hanssen opplyser til BAnett at kommunen i løpet av kort tid vil kunngjøre et møte med befolkningen i Tosen om situasjonen etter raset.

– Vi har kontroll på helse og brann, men dette blir langvarig og involverer både Statens vegvesen og fylket, sier Hanssen.

Etter det første raset tok kommunen kontakt med Helgeland Kraft, Statens vegvesen, representanter for grunneierne av kaien i Tosbotn og J Busch Båtskyss for å få etablert en båtforbindelse til Tosbotn dersom veibruddet ble langvarig.

– Nå vet vi at det blir langvarig, etter det andre raset på lørdag. I den vanskelige situasjonen som Tosbotnbygda nå er kommet i, er det naturlig at kommunen raskt tar initiativ til å møte bygdas befolkning med oppdatert informasjon om det som har skjedd,  hva  som fortløpende gjøres og varighet av unntakstilstanden – sammen med Statens vegvesen. Helgeland Kraft bør også delta i forhold til strømforsyningen, sier Hanssen.

Kommunen vurderer som nevnt også om de skal bidra til å få etablert båtforbindelse mellom Tosbotn og resten av kommunen.

– Det kan for eksempel være i samarbeid med grunneiere å få avklart på hvilken måte «steinkaia» i Tosbotn kan oppgraderes til offentlig transportformål. Alternativt en flytebryggeløsning. Det vil være naturlig også å involvere Brønnøy Havn i denne vurderingen. Bush Båtskyss trafikkerer som kjent fra før i Tosen-området ned transport mellom Lande og Kolsvika, og kan ta turer til Tosbotn i forbindelse med disse turene morgen og ettermiddag, sier Hanssen.