Lørdag har det gått et nytt ras i Tosbotn, rundt 200 meter fra rasstedet fra fredag. Politiets operasjonsleder Jon Røsdal bekrefter opplyser til BAnett at raset har gått i timen før kl 12.50, og at det har gått på Bekkevoll.

Raset har delvis sperret inne Mesta- og Bendiksen entreprenør-materiell som var på stedet for å arbeide med å rydde opp etter det forrige raset.

- Vi har en gravemaskin, tre lastebiler og en varebil innesperret av raset. Nå vurderer vi i samråd med politiet og Mesta om vi kan lage en vei ut for dem, sier Vidar Bendiksen i Bendiksen entreprenør til BAnett.

Blir stengt lenge

Seksjonsleder for drift- og vedlikehold Lars Petter Kaski hos Vegvesenet sier til BAnett at raset har gått rundt 200 meter vest for rasstedet fredag, og at det har tatt med seg en strekning av veien.

- Det vil gå lenge før vi får åpnet veien igjen, sier Kaski.

Lensmann Roger Stangnes er på Bekkevold og sier til BAnett at raset er mye større enn fredagens.

- Dette er et gigantisk leirskred, sier han like etter kl. 15.

- Nå prøver vi å få evakuert ut anleggsmaskinene som står mellom de to rasene, å få dem ut på Tosbotn-sida. Etter det stenger vi området. Det blir utferdiget et ferdselsforbud mellom Bjørnstokktunnelen og Borkamo.

- Hvorfor?

- Vi må få undersøkt det. Dette er massivt og kan ikke fikses nå. Noen må vurdere hvordan veien skal være her i framtiden. To bolighus er flyttet på og totalskadd, men det har ikke vært folk i husene. Det er vi sikre på. Det har ikke vært personskade, sier Roger Stangnes.

Huseier: - Trist

Carl Bekkevold eier husene som er blitt skadet i raset. Til NRK Nordland forteller han at han sov i et hus lenger ut i bygda, fordi han ikke hadde  lyst til å sove i huset på Bekkevoll etter raset fredag,

- Jeg har vært på stedet og sett på elendigheten. Det så ganske så uryddig ut og veldig trist å se hjemmet sitt på denne måten, sier han til NRK.