I dag ble de offisielle lesertallene fra Forbruker & Media for norske aviser offentliggjort. Tallene er dyster lesning for de som er glad i papiravisen.

VG kraftig redusert

Samlet sett går papiravisene tilbake 8,9 prosent. De største avisene går tilbake 11 prosent. VG har mistet nesten 100.000 daglige papirlesere siden i fjor, fra 483.000 daglige papirlesere til 390.000. Da VG var på topp i 2006 hadde avisen over 1,3 millioner daglige papirlesere.

Mobiltjenester øker med nesten 10 prosent, mens den totale utviklingen for de fleste store aviser viser en stagnasjon.

Brønnøysunds Avis går tilbake på tall for nettavisen BAnett med 1.000 lesere siden forrige måling. Mobil- og papirtallene står i ro. Det gir en samlet nedgang totalt på 1.000 lesere siden samme måling både i september og mars i fjor.

Ikke fornøyd

BA-redaktør Matti Riesto er ikke fornøyd med tallene.

- Det er små marginer for de minste avisene, men vi kan ikke være fornøyd med tilbakegang. Dette gir samtidig motivasjon for å jobbe enda hardere for å hente tilbake leserne vi har mistet. Vi vet at de er der, regionen har ikke mistet innbyggere. Jobben vår er å sørge for at de finner sine nyheter i vår avis, på papir, nett eller mobil. Vi har nettopp ansatt en ny, dyktig nettjournalist og vår målsetning er å bli enda bedre på det digitale produktet vi leverer, sier Riesto.

BAnett er fortsatt større enn VG på nett lokalt.

- Vi står fortsatt sterkt i vårt område. En Norfakta-spørreundersøkelse fra fjerde kvartal i fjor viser at vi er større enn VG-nett både på daglig og ukentlig basis, men vi må jobbe enda hardere digitalt for å holde posisjonen. Det kommer vi også til å gjøre framover.

Tallenes tale (alt i hele tusen)