I en pressemelding opplyser Bindal Venstre at de har gjennomført årsmøte og styret i Bindal Venstre består nå av følgende personer.

Magnar Bøkestad, leder

Rita Nygård, nestleder

Mona Erfjord Hald, sekretær

Olav Håkon Dybvik, styremedlem

Rune Vikestad, kasserer.

Medlemsmøtet i Bindal Venstre har også gitt innspill angående den pågående kommunereformen, samt  kommunens framtidige boligpolitikk.

Når det gjelder kommunereformen så stiller partiet spørsmål om Bindal kommune er på etterskudd i forhold til prosessene om framtidig kommunestruktur.

Kommunestruktur

"Bindal Venstre ønsker Bindal kommune inn i en aktiv rolle siden fristen for søknader om sammenslåing er satt til 1. juli. Bindal kommune må være proaktiv for selv å kunne påvirke sin egen framtid. Dette fortjener innbyggerne".

Partiet vil derfor invitere de andre politiske partiene i Bindal til en oppslutning om følgende:

"Arbeidsgruppen for kommunereformen legger raskt fram en rapport om økonomiske konsekvenser ved følgende alternativ".

a. Bindal som egen kommune, med og uten Austra.

b. Bindal i samarbeid sørover

c. Bindal i samarbeid nordover

"Når rapporten foreligger presenteres dette på folkemøter før folkeavstemming i Terråk, Bindalseidet og gamle Kjella skolekrets. Ordfører og en representant for opposisjonen søker tilstedeværelse  i  prosessen som pågår i Ytre Namdal. Dette for å se om deler av storkommunens administrasjon/aktiviteter/tjenester kan legges til Bindal".

Kommunesenter og boligpolitikk

Partiet sier videre at rådhuset og sentraladministrasjonens plassering er mer symbolsk. Mange administrative oppgaver bør så langt som mulig opprettholdes desentralisert som kompetansemiljøer. Det er viktig at tjenester ytes der folk bor, på en rasjonell og effektiv måte.

De viser også til aktivitetspyramiden i rapporten «Strategisk utviklingsanalyse» fra ProNeo:

"Bindal kommune bør sørge for at det til enhver tid er tilgjengelige boliger for ny bosetting i kommunen. Boligmarkedet er noe ujevnt i kommunen, og det bør suppleres med boenheter spesielt på Bindalseidet. Med omstillingspakken forventes en ny giv i Bindal, og da må Bindal kommune være proaktiv for å kunne høste utvikling og bosetting av disse prosessene".

Bindal Venstre ønsker at Bindal kommune regulerer attraktive tomter for kompaktbebyggelse på Terråk og Bindalseidet, og bygger snarest en flermannsbolig på Bindalseidet for utleie eller salg.