Ola Marius Hanssen fra Bindal går andreåret på KVT (Kristen videregående skole Trondheim). Han har entreprenørskap som valgfag, og er daglig leder i elevbedriften ESU ved skolen.

I forrige uke deltok de i NM i entreprenørskap. I en klimakonkurranse mot 30 andre elevbedrifter fra hele Norge kom de på en andreplass.

Fra BSU til ESU

- Finalen ble arrangert i en inovasjonscamp i Trondheim. Oppgaven vi fikk gikk ut på å gjøre det attraktivt for ungdom til å kjøpe el-bil. Vi hadde et døgn på oss for å levere besvarelsen, forteller Ola Marius Hanssen fra Nord-Horsfjord.

De brukte BSU (Boligsparing for ungdom) som en mal for dette, og kom til finalen.

- Vi gjorde om BSU til ESU, altså en el-spareordning med skattefordel og høyrente øremerket el-bil. Jeg har hatt tru på denne gruppa, og folk var virkelig flinke på sine tildelte oppgaver, forteller Hanssen som hadde fire andre elever med seg på oppgaven.

Flytte heim og jobbe mer

De fikk god tilbakemelding fra dommerne som syntes løsningen var innovativ og gjennomtenkt. Dermed fikk de tildelt andrepremien på 1500 kroner som gikk til gruppa.

Ola Marius har planer for framtida og de skal han ta videre heime i Bindal.

- Nå har jeg et år igjen her ved skolen, og etter det flytter jeg heim. Da har jeg planer om å starte min egen bedrift, opplyser Ola Marius Hanssen.