Fylkesmannen i Nordland har opprettet tilsynssak mot Brønnøy legevakt og Brønnøy legesenter vedrørende mulig pliktbrudd. Grunnlaget for saken er en klage som ble mottatt 4. januar i år.

Ber om journal

Fylkesmannen ber om følgende opplysninger:

* Fullstendig journal fra 11.11.2015, herunder konsultasjons- og andre journalnotater, henvisninger og epikriser.

* Navnet på de aktuelle legevaktlegen samt deres uttalelse til klagen. Fylkesmannen skriver:

"Vi ber særlig om redegjørelse for hvorfor pasienten ikke ble henvist til røntgen av legvakten. Legevaktlegene bes også oppgi sitt HPR-nummer, samt redegjøre for kompetanse, tidligere arbeidserfaring og nåværende arbeidssituasjon."

"Fra Brønnøy kommune v/helse- og omsorgssjefen ber vi om en redegjørelse for klagers påstand om at han ikke fikk tilbud om legetime før 2,5 mnd. frem i tid. Videre ber vi om status på ventetid på telefonhenvendelser, samt hva faktisk ventetid på ordinær konsultasjon er.", skriver underdirektør Solveig Mollnes og  seniorrådgiver Tore Finne Størmer ved fylkesmannen.

- Tar saken på alvor

Virksomhetsleder for helse og omsorg i Brønnøy kommune, Ole Inge Jenssen, sier at fylkesmannen skal få en tilbakemelding om hva som skjedde.

- Vi tar denne saken på høyeste alvor. Jeg avventer tilbakemelding fra legekontoret før vi svarer. Pasienten har nå fått den oppfølging som ble etterlyst, men vi må se på rutinene, som vedkommende opplevde som for dårlige.

Fylkesmannen viser i sitt brev til Brønnøy kommune også til tilsynssaken vedrørende tilgjengeligheten til legesenteret. Der fattet fylkesmannen i mai i fjor vedtak om at kommunen ikke hadde sørget for at tilgjengelighetskravet i fastlegeforskriften ble overholdt.

"Det er ikke et tilfredstillende svar at man avventer ansettelsen av nye lege.", skrev fylkeslegen.

Brønnøy kommune har siden gjort flere tiltak for å bedre tilgjengeligheten på telefon.