En 10. klasse fra Brønnøy fikk uventede problemer da de skulle over med ferja fra Holm til Vennesund på vei hjem fra klassetur i Østersund.

En tipser forteller at det først ble vanskeligheter med å få bussen om bord på ferjen, da det var svært lav fjære og vinkelen på ferjelemmen var svært bratt. Og da ferjen kom til Vennesund, måtte ungdommene få ny buss - for den opprinnelige bussen kom seg ikke opp.

- Denne bussen har en hevefunksjon som skal gjøre det enklere å kjøre om bord på ferja når det er fjære. Denne funksjonen fungerte imidlertid ikke, så bussen ble så lav at det ikke gikk å få den av ferjen igjen. Det ble bestilt ny buss til ungdommene, og så må bussen være med en tur til over fjorden for å vente på mer flo sjø. Vi må nok også få inn en mekaniker for å se på hevefunksjonen, sier TTS Buss-direktør Odd-Hermann Kristiansen.

Man skulle kanskje tro at fjære sjelden er et problem for en buss. Men slik er det ikke.

- Det er faktisk et ganske vanlig problem. I gamle dager hadde man planker med for å bygge ut overgangen mellom ferjelemmen og dekket på ferja, sier Kristiansen.

Ifølge TTS Buss-sjefen var det en av selskapets nyeste busser som har fraktet ungdommene på tur.

- Vi prøver å sette inn det nyeste vi har på lange turer, sier han.