Fylketstinget i Sogn og Fjordane vedtok i november i fjor med knappest mulig flertall å selge sine aksjer i transportselskapet Fjord1 til Torghatten ASA.

Vedtaket ble klaget inn av flere partier, og har vært til behandling blant annet hos fylkesmannen. Når har også Kommunal- og moderniseringsdepartementet sett på saken, og konkluderer med at vedtaket er gyldig. Departementet skriver følgende:

«I departementet si vurdering er det særleg lagt vekt den omfattande saksutgreiinga, korleis møte 23. november 2015 blei gjennomført og dei kompenserande åtgjerder som blei sette i verk for å opplyse fylkestinget. Departementet har på bakgrunn av vurderingane ovanfor, konkludert med at sakshandsaminga samla sett ikkje kan reknast som tilstrekkeleg mangelfull til at avgjerda har kome til på ein ulovleg måte, jf. kommunelova § 59 nr. 4 bokstav c.

Fylkestinget si avgjerd i sak 46/15 må difor reknast som gyldig.»

Konsersjef Brynjar Forbergskog er lettet og glad over departementets avgjørelse.

- Det knyttet seg selvfølgelig en viss usikerhet til departementets avgjørelse, men jeg hadde stor tro på at det skulle gå flertallets vei, sier Forbergskog til Bergens Tidende.

Nå gjenstår bare behandling hos Konkurransetilsynet før salget kan gjennomføres. Der ventes en avgjørelse før april/mai.