I går troppet Tove Strand og Sigrun Sæther opp hos rådmann Pål Trælvik med underskriftslister og et krav om ny politisk behandling av kommunestyrets vedtak om å legge ned bibliotek-filialen i Hommelstø.

Administrasjonen fant imidlertid etter en rask sjekk at det ikke var mulig å verifisere bostedsadresse på mer enn cirka 240 av navnene. Aksjonsgruppen har hjemlet sitt krav i en kommunelovs-paragraf som krever minst 300 underskribenter fra Brønnøy kommune, og listene ble derfor sendt tilbake til aksjonsgruppen.

Bibliotek-gruppen tok dette på strak arm, og Inger Lise Kontochristos fra aksjonsgruppen skriver følgende på epost til BAnett:

- Vi har vært i kontakt med rådmannen, og har funnet en løsning. Vi oppdaterer listene slik at 167 navn også har gateadresse, og leverer dem til ham på nytt. Alt er bekreftet og ok, saken fortsetter som planlagt. Det står ingenting i loven om at det kreves gateadresse, men vi går ikke inn i den diskusjonen med rådmannen. Han får oppfylt det han trenger for å kjøre saken som planlagt den 20. april.

Rådmann Pål Trælvik bekrefter at han har mottatt nye lister.

- Det blir ny behandling. Dette er demokratiet på sitt aller beste, fastslår rådmannen.