I en pressemelding opplyses det Mørenot Aquaculture fra Møre og Romsdal, og bindalsbedriften Norseaqua har inngått samarbeid. Mørenot er en global leverandør til petroleum-og havbruksnæringen. De ønsket samarbeid med NorseAgua i Namdalen siden de er fremst på utstyr til rensefisk.

"Kompetanse, innsikt og utvikling av spesialprodukter gir økt fiskevelferd og øker sannsynligheten for kontroll på lusenivået. Mørenot Aquaculture og NorseAqua har inngått samarbeid for å sikre optimale forhold for rensefisken. Samarbeidet gjelder primært mottaksstasjoner med integrert tare og som skal sikre skånsomt mottak av rensefisk", opplyses det i pressemeldinga.

Spesialister innen rensefisk

– Vi ønsker kontinuerlig å jobbe med de beste for å lykkes med våre satsninger. I NorseAqua har vi spesialister innen fagfeltet rensefisk, i tillegg har en offensiv holdning og lokal forankring vært utslagsgivende for at vi har inngått samarbeid med gründeren fra Bindal, sier salgs‐ og markedssjef i Mørenot Aquaculture, Vibeke Hanssen.

Mørenot Aquaculture er en totalleverandør til oppdrettsnæringen i Norge og internasjonalt.

– Vi utvider produktporteføljen vår i takt med næringens behov, og da er det særdeles viktig at vi har riktig kompetanse og innsikt til å skape løsninger som dekker et reelt behov, både i samarbeid med næringen, men også gjennom komplementære aktører som NorseAqua, sier Hanssen.

NorseAqua utvikler enkle og robuste produkter for å lykkes med rensefisken.

Bidra til produktutvikling

– Vi har ingen målsetning om å konkurrere med de store på produkter som allerede har godt fotfeste på markedet. Mørenot Aquaculture har allerede utviklet mottaksstasjoner for rensefisk i samarbeid med oppdrettsnæringen, og vi så en mulighet for å bidra i produktutvikling på eksisterende produkt med tareløsninger fra NorseAqua, sier daglig leder i NorseAqua, Lars Berg‐Hansen.

I felleskap har de laget et optimalt produkt, og som lett kan skreddersys avhengig av type rensefisk og værforhold.

- Utover dette skal vi fortsette med å bestrebe oss på å være fremst med utstyr som øker effekten av rensefisken i kampen mot lus, sier Lars Berg-Hansen.

Begge bedriftene var til stede på rensefiskseminaret i Oslo 8.‐9. februar i regi av FHF.