Werner Johan Fredriksen, som bor i Arendal, spør BAnetts lesere om noen han hjelpe ham å få vite mer om historien til hans far. Han skriver:

- Min far, Bernt Fredriksen, kom under evakueringen fra Kjøllefjord til Vega sammen med flere i sin familie. Deriblant hans mor Othelie, tidligere gift Færset, fordi hennes første mann het Eldor Færset og var fra Vega. Eldor var død da krigen startet, men Othelie var snar å nevne han og hans familie da hun på turen sørover (evakueringen) ble spurt om de hadde noen de kjente på veien som de eventuelt kunne bo hos.

Slik havnet familien fra Kjøllefjord på Vega.

- Min far fant etter en tid ut at han skulle stikke over til Sverige for å bli innrullert i de norske polititroppene der. Sammen med Sigvald Olai Olafsen og en jente (ukjent)fra Vega, dro de over til Sverige. Sigvald var fra Stormyra på Vega. De er begge å finne i Riksarkivet over de som ble registrert til tjeneste. Min far var der i 204 dager. Det ble en strabasiøs tur, naturlig nok. Detaljene rundt dette fikk ikke faren min fortalt.Kunne derfor vært interessant å høre om noen fra Vega, eventuelt slektninger av Sigvald, kjenner til denne historien og evt hvem den tredje personen var (jenta).Ønsker derfor gjerne kontakt med noen som kjenner/kjente Sigvald, skriver Werner Johan Fredriksen.

Kan du hjelpe ham? Ta kontakt med redaksjonen på desk@banett.no