I morges har tre av stortingsrepresentantene på Nordlandsbenken møtt Statoil for dialog om forventningene til Aasta Hansteen-utbyggingen. Margunn Ebbesen (H), Anna Ljunggren (A) og Odd Henriksen (H) møtte blant annet Jone Stangeland, direktør for logistikk og beredskap i Statoil og produksjonsdirektør Kristin Westvik.

- Det viktige med møtet var informasjonsutveklslingen, sier Ebbesen til BAnett.

- Jeg fikk tydeliggjort mine forventninger som stortingspolitiker til dem. De må levere i forhold til forventningene de har skapt. Statoil fortalte oss om endringer i bransjen og den økonomiske situasjonen i selskapet.

- Om en bransje som sliter?

- De fortalte i hvert fall om forvetninger som har vært høye, at de har økt for mye i oppgangstider. Likevel har de en positiv tro på næringa.

Margunn Ebbesen mener det var viktig å komme ordentlig i dialog med oljeselskapet igjen.

- Det gjelder både for oss politikere og for kommunene. Neste uke skal de møte Brønnøy og Alstahaug. Uten dialog får vi bare vite det negative, som at det blir færre helikopterflyginger. Men ifølge Statoil har det de siste to årene vært 40 helikopterflyginger som skulle gått fra Brønnøysund, som har gått fra Kristiansund, mens det har vært 50 flyginger som skulle gått fra Kristiansund som har gått fra Brønnøysund.

- Snudde de om SAR-helikopter?

- Ikke nå. Men når de har skapt forventninger hos oss og ikke leverer, så må de tenke alternativer. De ønsker nye blokker og utbygginger, og da må de ta oss på alvor. Statoil har ikke konkludert i saken, påpeker Margunn Ebbesen.