Stortingsrepresentant Anna Ljunggren har nå fått svar nummer to fra olje- og energiminister Tord Lien, til saken om helikopterbasen i Brønnøysund.

20. november sendte Ljunggren et oppfølgende, skriftlig spørsmål til statsråden, fordi hun ikke var fornøyd med svaret hun fikk på sitt første spørsmål:

"Har statsråden godkjent flytting av helikoptertransporten, hvis nei: Hva vil statsråden foreta seg?"

Tord Liens svar er datert 27. november, og lyder som følger:

"I følge Statoil har det ikke skjedd vesentlige endringer i organiseringen av helikoptertransporten i forhold til det som er beskrevet i plan for utbygging og drift (PUD) av Norne.

Selskapene har et ansvar for og plikt til å drive feltene sine på en mest mulig effektiv måte. For å oppnå god ressursforvaltning på norsk sokkel må kostnadene i alle ledd av driften holdes under kontroll. Dette er helt nødvendig for å sikre lønnsom produksjon og drift, som igjen legger grunnlaget for realisering av nye prosjekter, lønnsomme arbeidsplasser og statlige inntekter. God kostnadskontroll er med andre ord avgjørende for å skape størst mulige verdier fra olje- og gassressursene på norsk sokkel og dermed betydelige ringvirkninger på land i form av sysselsetting og et bredt næringsgrunnlag."

Ljunggren er enig med statsråden i at kostnadskontroll er viktig, men hun vil ikke at dette skal gå på bekostning av nordnorsk vekst.

- Når oljeprisen er lav har selskapene et ansvar for å effektivisere og presse kostnadene ned. Samtidig har det vært et politisk ønske gjennom flere år å bygge opp rundt den offshorerelaterte aktiviteten på Helgeland. Selskapene understreker til stadighet at fremtiden ligger i nord, da må det vises gjennom handling og mer enn bare fagre ord, det forutsetter jeg at statsråden følger opp og følger nøye med på videre, skriver Ljunggren til BAnett, som en kommentar til Liens svar.