Sparebank1 Nord-Norge offentliggjorde i dag høstens samfunnsutbytte fra banken til forskjellige formål innenfor kultur, idrett, kunnskap og annet i Nord-Norge.

To arrangementer i Brønnøysund er tildelt midler. Ramtindkonferansen får 25.000 kroner, og brønnøyfirmaet Komp Event AS får 80.000 kroner øremerket arrangementet "Julebyen Brønnøysund".

Eventbyrået arrangerer juleby i Brønnøysund denne helgen, med åpning fredag. Da stenges Storgata for å gjøre plass til gågate med julemarked. 15 utstillere er ventet dit, og i tillegg blir det julepub i Cubusbygget både fredag og lørdag.

Brønnøysund barneteaters tradisjonelle oppsetning av "Putti Plutti Pott" er også tatt inn i det gode selskap, og framføres både lørdag og søndag som en del av juleby-arrangementet.

Julebyen avrundes på mandag, med Oslo Gospel Choir-konsert.

Daglig leder i Komp Event Stein Brekk er meget godt fornøyd med bidraget fra banken.

- Dette er en veldig fin støtte å ta med seg. Det er veldig mye arbeid med et slikt arrangement, og dette er jobben vår - så vi kan ikke gjøre alt på dugnad. Det er fint å ha inndekning for noen av timene som går med til dette, som ellers ikke ville gitt inntekter, sier Brekk.

- Å ha en partner med seg, blant annet i forhold til Oslo Gospel Choir-konserten, gir forutsigbarhet. Vi hadde nok ikke turt å satse såpass tøft uten å ha en god partner i bakhånd som er med og støtter, sier Brekk.

Kjell Rune Stavang fra Sparebank1 Nord-Norge er glad for at banken kan være med på arrangementet.

- Dette er vårt bidrag til kulturlivet i Brønnøysund, sier Stavang.

Les mer om Julebyen Brønnøysund i torsdagavisa.

Komp Event og Juleby-sjef Stein Brekk er takknemlig for støtten fra Sparebank1 Nord-Norge.