I dag klokka 11.45, gresk tid, hadde Runa Møller Tangstad fra Brønnøysund den store æren av å motta OL-ilden på vegne av Norge. Det skjedde  på historiske Panathenaic Stadium i Athen. Nå skal hun bringe den videre til Norge i forbindelse med ungdoms-OL på Lillehammer.

På onsdag bringer hun ilden med seg på flyet til Norge. Ungjenta har hatt en uforglemmelig opplevelse.

- Det var en en fantastisk følelse å få representere Norge og alle unge ledere under seremonien, og det var en utrolig spennende og lærerik opplevelse, sier Runa Møller Tangstad på telefon fra Athen.

Hun er deltaker i lederprogram for ungdom på veien til Lillehammer 2016 og  skal være frivillig under ungdomslekene. Runa Møller Tangstad ble nominert av de andre unge lederne på forrige ledersamling, og kriteriene som lå bak var å være en positiv bidragsyter til miljøet, inkluderende og intressert. Runa fikk flest stemmer, og dette brakte henne til Athen.

Et stort øyeblikk

- Jeg er så lykkelig for at de andre deltakerne i programmet «Unge ledere» faktisk stemte på meg og at jeg får oppleve dette er utrolig gøy, var hennes kommentar etter at at seremonien var over for i dag. Etter at fakkelstafetten var over, holdt hun en tale.

Administrerende direktør i Ungdoms-OL Tomas Holmestad var tilstede under seremonien. Han velger spesielt å trekke frem ett øyeblikk under seremonien.

- For meg var det største øyeblikket da Runa tok scenen. Den unge energien og stoltheten kom gjennom mikrofonen. Ungdoms-OL handler om unge mennesker som tar lederskap. Det viste Runa i dag. Flammen vil kaste lys og varme på personer som Runa de neste månedene. Det er de som eier morgendagen, sa Holmestad.

Gullvinner fra Ungdoms-OL i Nanjing, Grace Bullen var også tilstede.

Lunsj med IOC

- Dette øyeblikket vil jeg huske for alltid. At Runa og jeg fikk løpe med ilden viser at vi unge også kan være med på å vise vei i idretten. Forhåpentligvis kan det inspirere andre til å satse eller fortsette i idretten, uansett om det er som utøver eller gjennom andre verv. Idretten skaper et unikt bånd og engasjement mellom mennesker og det ønsker jeg at flere unge kan være med på å oppleve, sa Bullen.

Etter seremonien fikk brønnøyjenta delta på lunsj med HOC og IOC, samt andre gjester.

I morgen reiser hun tilbake til Norge, og i en liten lykt har hun OL-ilden med seg inn i flyet.

- Jeg har påtatt meg å bringe ilden trygt hjem, og det skal jeg gjøre, lover Runa Møller Tangstad.

Da skal det være velkomstseremoni på Eidsvolds plass utenfor Stortinget, og påfølgende seremoni inne på Stortinget.