For én uke siden vedtok fylkestinget i Sogn og Fjordane å selge Fjord1 til Torghatten ASA, og i dag melder Torghatten at det er inngått kjøpsavtale om 50 prosent av aksjene i F1 Holding AS fra Sogn- og Fjordane Fylkeskommune.

- F1 Holding AS eier 59 prosent av aksjene i Fjord1 AS. Avtalen mellom partene inneholder også en opsjon til henholdsvis å kjøpe eller selge de resterende aksjene i F1 Holding AS noe frem i tid. Gjennomføring av transaksjonen er betinget av myndighetenes godkjennelse, heter det.Konsernsjef i Torghatten ASA, Brynjar Forbergskog, sier i en kommentar:

- Vi synes Fjord 1 er et godt og veldrevet selskap, og ser frem til å være med å videreutvikle det i et godt samarbeid med de ansatte og øvrige aksjonærer.

Forrige uke trakk styrelederen og ytterligere fire styremedlemmer i Fjord1 seg. Allerede om en uke, mandag 7. desember, er det styremøte i Fjord1, og da skal deres erstattere velges.

Fjord1

Fjord1 AS er det største ferjeselskapet i Norge, med oppdrag fra Rogaland i sør til Finnmark i nord. Hovedkontoret ligger i Florø. Selskapet har ca. 1300 ansatte og omsetter for ca. 2,3 milliarder kroner.

Torghatten

Torghatten ASA er et av landets største transportkonsern med en årlig omsetning på ca. 8,2 milliarder kroner og 4600 ansatte. Konsernet opererer en flåte på ca. 100 fartøy og 1250 busser. I tillegg opererer selskapet 41 fly gjennom datterselskapet Widerøe.