Tidligere i november ble det klart at Arbeiderpartiets sentralstyre avviste Brønnøy Aps eksklusjonssak mot Kjell Inge Johnsen og Tor Berg. Brønnøys ordfører Johnny Hanssen (Ap) uttalte til BAnett at de to var velkommen tilbake som medlemmer etter å hva vært suspendert mens saken ble behandlet.Men Hanssen kom også med en advarsel:

- Vi aksepterer ikke at disse to eller andre medlemmer driver med tull i møtene. Nå skal vi fortsette som før med gode prosesser. Vi har hatt en bra kultur i Brønnøy Ap det siste året, sa han.

Dette har fått Tor Berg til å reagere. Han har skrevet brev til ordfører Johnny Hanssen om saken, og det ankom Brønnøy kommune 24. november. Berg viser innledningsvis til Hanssens uttalelse til Brønnøysunds Avis.

- På hvilket grunnlag har ordføreren i Brønnøy rett til å uttale seg i media om Brønnøy kommunes innbyggere i saker som angår dem som privatpersoner? Ber derfor om en skriftlig redegjørelse fra ordføreren på hvilket grunnlag han som innehar en offentlig rolle går ut og uttaler seg om saker som angår meg, skriver han.

- Hva mener ordføreren med uttalelsen om at jeg ikke får full frifinnelse og at jeg driver med tull i møtene? Ber også om tilbakemelding på ordførerens uttalelse/påstander om alvorlige ting som har kommet fra meg som medlem i Arbeiderpartiet og som fylkesstyret har behandlet.