Tradisjonen tro ble den første julegranen i Sømna tent på Berg. Været til tross, hadde folk møtt opp i hopetall for å få det med seg.

Inne i lokalene til Berg skole duftet det jul. En herlig duftblanding av grøt og mandariner og små løpende nissebarn gjorde stemningen fullkommen.

Vik i morgen

I Sømna allbrukshall underholdt både Sømna Kulturskoles barnekoret og Crazy Violets and the blue boys, og de aller minste tok rollen på alvor da de sang om den morsomme nissen.

En av koristene var Kine Bjøru Hanssen, som elsker å synge.

- Jeg har vært med i barnekoret i fire år, og sist onsdag var jeg med på min første konsert. Det var kjempegøy. Jeg skal synge i morgen også for da skal granen tennes i Vik. Jeg elsker å synge fordi jeg vet at andre blir glade når vi synger. Det at andre blir så glade gjør det lett å synge og ikke minst kjempegøy. Jeg liker å glede andre, sier den smilende niåringen.

Nissegrøt og saft

Inne på skolekjøkkenet var det hektisk aktivitet. Arrangørene fløy mellom kaker og grøtkasseroller.

– Dette er gøy. Vi har hatt omsetning på grøten og det har vært et jevnt sig hele ettermiddagen. Det setter vi pris på, sier Jannike Rasmussen.

På slaget klokken 17.00 ble granen tent, og da hadde allerede folk gjort seg klare for gang rundt treet. Til toner fra Sømna Hornmusikk og Sømna Skolekorps startet adventen i den nordligste delen av Sømnas kommune.