Paul Birger Torgnes har sendt ut brev på vegne av Torgnes AS, hvor han er daglig leder og styreleder. Brevet er en forespørsel til aksjonærene i Norsk Havbrukssenter AS.

Refinansierer

Torgnes skriver innledningsvis dette om eierforhold:

* Torgnes Eiendomsutvikling AS er største aksjonær i Norsk Havbrukssenter AS med en direkte eierpost på 31,49 prosent.

* Torgnes Eiendomsutvikling AS er største aksjonær i Toft Utvikling AS (67,4 prosent eierandel), som har en eierpost i Norsk Havbrukssenter AS på 11,57 prosent.

* De største aksjonærene i Torgnes Eiendomsutvikling AS er Torgnes AS (morselskap i konsern) med 62,59 prosent eierandel og Trøndelag Helgeland Invest AS (holdingselskap konsern) med 30,39 prosent.

Ifølge Torgnes er det i forbindelse med refinansiering av Torgnes-konsernet samtidig ønskelig å endre eierstrukturene i konsernet. Det innebærer blant annet å samle all havbruksrelatert virksomhet i Torgnes AS.

- Konkret betyr dette å selge aksjepostene Torgnes Eiendomsutvikling AS har i Norsk Havbrukssenter AS og Toft Utvikling AS til Torgnes AS. I henhold til aksjonæravtalen har alle aksjonærer i Norsk Havbrukssenter AS rett til å tre inn i avtaler om salg av aksjer i Norsk Havbrukssenter AS og kjøpe sin proratariske andel, skriver han.

Ber aksjonærer avstå

Videre heter det at transaksjonen for Torgnes-konsernet kun er å anse som en restrukturering, og han ber derfor om aksjonærenes forhåndssamtykke til å gjennomføre den uten at noen aksjonærer vil benytte sin fortrinnsrett.

- Dersom ikke samtlige aksjonærer samtykker til at Torgnes AS overtar Torgnes Eiendomsutvikling AS sine 40.762 aksjer i Norsk Havbrukssenter AS vil ikke transaksjonen bli gjennomført. Vi håper på kun positive tilbakemeldinger, skriver Paul Birger Torgnes, som har lagt ved svarskjema hvor aksjonærene kan bekrefte at de ikke vil bruke sin forkjøpsrett.

I oversendelsesmailen til Brønnøy kommune skriver Torgnes at man har mottatt positiv tilbakemelding fra så godt som allle aksjonærene.