Den amerikanske tradisjonen med "black friday", en handledag med ekstratilbud siste fredag i november, er i ferd med å ta av i Norge. Inne på Amfi Havnesenteret er det i dag fullt av folk og tilbud.

- Supert

Utenfor Ark fnner vi Anita Vandalsvik og Torill Einvik, som har hendene fylt med handleposer.

- Jeg har til nå handlet kun julegaver, som er leker til ungene mine. Så kun julegaver! forteller Torill Einvik.

- Jeg har også handlet julegaver til min datter. Jeg har handlet litt ting og klær også, men det er julegaver det går i akkurat nå, istemmer Anita Vandalsvik.

Både Anita og Torill synes black friday er supert.

- Det er masse tilbud på nesten alle butikkene. Det er helt topp rett og slett.

- Her er det førstemann til mølla, så da må man stå opp tidlig. Vi kom ikke så tidlig som klokken sju, vi kom i ni iden. Det er lurt å komme tidlig, fordi her er det begrenset med utvalg. Og noen tilbud var bare til klokken ti, forklarer de.

Tidlig oppe

Inne på Zavanna finner vi ansatt Carolina Reyes. Hun er ansatt på Zavanna og har mye å gjøre nå som det er Black Friday.

- Jeg synes Black Friday er noe nytt, siden det er vår første gang med det i år. Jeg håper også at ikke minst dette blir en tradisjon som vi har hvert år, sier hun.

Om butikken har god effekt av tiltaket, synes hun er tidlig å si.

- Det at vi må måtte stå opp tidlig i dag var ikke noe stort for meg. Jeg er vant med det, siden jeg har barn, smiler hun.

Mange kom for å sikre seg tilbud. Foto: Sandra Nilsen