TTS meldte i ettermiddag at alle avganger på ferjesambandet Vennesund-Holm er innstilt grunnet været. Av samme grunn innstiller hurtigbåten til Vega turen fra Brønnøysund kl. 17.20 og fra Rørøy kl. 18.05.

- Værprogonosene tilsier at videre kanselleringer kan bli aktuelt, melder selskapet. Klokken 18 ble også Tjøtta-Forvik innstilt grunnet dårlig vær.

Ved Brønnøysund lufthavn blåste det klokken 16.00 liten kuling, 11,3 m/s fra sør. Det er noen mindre forsinkelser i flytrafikken.

Trafikant er rystet

BAnett er blitt kontaktet av en forarget trafikant, som sier han er ferjefast på Terråk. Han var på Holm da ferja valgte å ikke legge til klokken 16.50, og skjønner ikke hvorfor.

- Jeg er rystet, sier vedkommende.

- Hadde jeg hatt hatt på, så ville den ikke blåst av. Det virker som om de styrer etter værmeldingen. Men det er vel sånn det blir når de bruker gamle "Bognes". Dett er for dårlig, de stenger jo av en hel region på denne måten.

"Bognes" trafikerer for tiden sambandet, siden "Lysingen" fikk et forlenget verkstedsopphold.

Stoler på kapteinen

Trafikksjef Jarle Rodahl i TTS sier at avgjørelsen om når ferjene kan gå og ikke tas om bord, og at han har hundre prosent tillit til skipsfører og mannskaps vurdering.

- Er vinden for sterk, så er den det. De om bord kjenner båtens beskaffenhet og værforholdene. Om ikke mannskapet er komfortable med å gå, så gjør vi ikke det. Det handler om sikkerhet.

Rodahl påpeker at Holm og Vennesund kan ha svært ulikt vær. Han bekrefter også at det ikke er likegyldig hvilken ferje som går.

-  "Bognes" har nok ikke helt samme motorkraft som "Lysingen". Og så har den kun propell bak, så den må snu i Vennesundet, hvor det er trangt. Slikt må tas høyde for, ellers kan det gå utover sikkerheten. Vi beklager naturligvis at dette går ut over de reisende, men været får vi ikke gjort noe med.