SpareBank 1 Nord-Norge melder at de har lyktes i å foreta en frivillig nedbemanning. I september fikk alle bankens ansatte tilbud om frivillig sluttpakke. Bakgrunnen var ifølge banken omstillingsbehov som følge av økt digitalisering og endret kundeadferd.

150 går

Denne uken ble det klart at om lag 150 av medarbeiderne i banken vil inngå frivillig sluttavtale.

- Jeg er tilfreds med at vi lykkes med å løse overtalligheten ved hjelp av frivillige ordninger, og vil berømme både ansatte og tillitsvalgte for måten de har møtt omstillingsbehovet på, sier konsernsjef Jan-Frode Janson.

Hovedtillitsvalgt Vivi Ann Pedersen er lettet over at overtalligheten nå løses gjennom frivillige ordninger.

- Jeg er overrasket over at så mange har søkt sluttpakke, men er lettet over at vi nå er kommet i mål ved frivillighet. Samtidig er det vemodig at så mange slutter. Mange har jobbet mesteparten av sitt arbeidsliv i banken og har med sin kompetanse og erfaring vært med på å bygge SpareBank 1 Nord-Norge, sier Vivi Ann Pedersen.

De fleste av de som tar sluttpakke, vil ha siste arbeidsdag 31. desember 2015.

Ingen går i Brønnøysund

Som omtalt i Brønnøysunds Avis går SpareBank 1 Nord-Norge i Brønnøysund motstrøms, og vokser. Banksjef Øyvind Løvdahl bekrefter at ingen søkte sluttpakke i Brønnøysund.

- Alle våre ansatte i Brønnøysund fortsetter. Ingen her søkte pakke, så vi øker dermed bemanning fra seks ansatte til ni ansatte i løpet av første kvartal 2016, bekrefter han.

- Sparebank 1 Nord-Norge definerer Helgeland som en region med gode forutsetninger for både vekst- og utvikling. Derfor går vi motsatt på Helgeland som bank. Det ansettes totalt ti nye årsverk på Helgeland, inkludert Mosjøen, Mo i Rana og Sandnessjøen.