Det har vært en hektisk dag for redningsskøyta "UNI Helgeland". Klokken 7.30 i morges fikk redningsskøyta et oppdrag fra Hovedredningssentralen. En reketråler sørvest for Torghatten hadde motortrøbbel, og trengte hjelp til å komme seg inn til land.

Men underveis i dette redningsoppdraget fikk en fiskebåt som hadde vært med og hjulpet reketråleren selv motortrøbbel.

- Da måtte vi gjøre noe avveininger i forhold til hvordan vi skulle løse dette. Det endte med at andre båter hjalp reketråleren inn til land, mens vi slepte fiskebåten inn, forklarer båtfører Bjørn Erik Jansen om bord på "UNI Helgeland".

Da redningsskøyta kom inn til Brønnøysund med fiskebåten i 12.20-tiden, fikk de en ny melding. Denne gangen fra en fiskebåt som hadde fått tau i propellen ved Varholmen i Brønnøy.

- Da måtte vi bare kjøre båten vi hadde på slep inn til land, snu og kjøre ut igjen, opplyser Jansen.

I 13-tiden var de på vei inn med havarist nummer tre.

- Båten var ikke så nært land, så det var ikke dramatisk. Men fiskeren var engstelig for at det kunne bli skummelt hvis det tok lang tid å komme ut. Nå var vi heldigvis allerede i båten og klar til utrykning.

Alt i alt har dagens oppdrag gått bra.

- Det blåser frisk bris ute på sjøen så det har vært litt krevende forhold i forhold til vær og vind, men alt har gått greit med både båter og mannskap, sier Jansen.

Følg skipstrafikken her.