Helgeland politidistrikt opplyser klokken 12.15 at det jaktes "by-elg" i områdene Salhus og Mosheim i Brønnøy.

Ifølge skogbrukssjef Steinar Pedersen i Brønnøy kommune er det svært viktig at jegerne som utfører oppdraget får fred og ro.

- De vil forsøke å gjete dyrene ut av tettbebyggelsen slik at avlivingen kan gjennomføres så sikkert som mulig, sier Pedersen.

Ifølge Pedersen kom det inn melding om en elgku med to kalver som var til plage i Salhus- og Mosheim-området mandag denne uken.

- Det ble avlivet en elgku og to kalver i begynnelsen av november. Nå har vi fått melding om at en ny familiegruppe med elgku og to kalver går i tettbebyggelsen. På bakgrunn av dette har vi avgjort at det skal gjøres forsøk på å avlive også denne gruppen, sier Pedersen.

- Vi ønsker å unngå elg som kan være potensielle uromomenter eller farekilder i byen. Det legger beslag på både kommunale og politiressurser, sier skogbrukssjefen.

Siste: Julie Johnsen ved Brønnøy kommunes vilttelefon opplyser onsdag ettermiddag at elgjakten ble avsluttet da det ble mørkt - uten at den har gitt resultat.

- Det ble ikke skutt noe i dag. Vi avslutter og fortsetter i morgen. Det er nesten som om elgen har en sjette sans: Den blir observert ved husene, men når jegerne kommer, så er den borte.