Ordføreren har fått bekreftet at forhandlingene i kveld har ført til at verdensarvsenteret på Vega har kommet inn på statsbudsjettet. Det betyr 6 millioner kroner til senterbygging.

- Det er fantastisk bra. Endelig er vi i mål både fra fylke, stat og kommune. I tillegg har vi over 3 millioner fra sponsorer. Dermed har vi nådd over rammen på 38,6 millioner kroner, sier Møller til BAnett.

Bygging kan dermed starte etter sommeren.

- Det har vært en lang vei å gå, med mange møter. Nå bryr jeg meg imidlertid ikke så mye om hvorfor det tok så lang tid og ble som det ble, nå er vi der, fastslår ordføreren.

Han roser Venstres nestleder Ola Elvestuen for innsatsen på Stortinget og inn mot regjeringen.

- Hadde det ikke vært for ham, så hadde vi ikke fått dette til. Det er han som har gjort jobben i Oslo. Hadde han ikke sagt at senteret skulle være med, så hadde det ikke blitt noe penger. Det skal han ha all mulig ros for, sier Møller.

- Samtidig har vi hatt et godt forprosjekt. Vi fikk beskjed fra Elvestuen om at han ikke løfter fram ting han ikke har tro på. Så vi har gjort en god jobb med prosjekteringen, og det er vi selvsagt også fornøyd med.

Han kan også opplyse at prosessen med å ansette ny senterleder snart kan munne ut i en ansettelse.

- Vi fikk 15 søkere og har intervjuet fire av dem. Vi skal gjøre ett intervju til, og regner med å gjøre ansettelse før jul. Vi har fått mange gode søkere. Det er viktig, slik at senterlederen kan være med på prosessen vi nå går inn i med å finne ut hva som skal være i senteret, sier Møller.

- Nå går det veien.