Helgeland Reiseliv er tildelt 100.000 kroner fra Innovasjon Norge for å jobbe med et bedriftsnettverk knyttet til øyhopping med sykkel. Prosjektleder Agnethe Bjørkhaug i Helgeland Reiseliv synes tildelingen er et godt utgangspunkt for videre satsing.

Destinasjonsselskapet har i samarbied med Kystriksveien reiseliv arbeidet i flere år med øyhopping med sykkel, og i sommer ble det samlet inn tilbakemeldinger fra sykkelturistene, via spørreundersøkelse og dybdeintervju.

- Vi fikk vite hva som kunne bli bedre, men fikk også svært positive tilbakemeldinger om Helgeland og de imøtekommende helgelendingene. Vi er en sykkeldestinasjon folk vil til. Her finner de det de søker: meningsfylte opplevelser og nærhet til naturen, forteller Bjørkhaug.

Turistkontorene på Vega og  Brønnøysund samt Thon hotell i Brønnøysund, Vega opplevelsesferie og Vega havhotell.

er allere såkalte syklist velkommen-bedrifter. Det vil si at de blant annet tilbyr verktøy for enkle reparasjoner og muligheten for tørking av klær.

Tildelingen fra Innovasjon Norge skal brukes til å danne et nettverk for disse bedriftene.

- Vi skal se på muligheten for å danne et nettverk med disse bedriftene, slik at vi sammen kan jobbe mot visjonen å bli Norges beste sykkeldestinasjon, sier Agnethe Bjørkhaug, som også ser fram til drahjelpen fra neste års Arctic race.

- Det er en gavepakke for oss, så der er vi nødt til å være klar. Jeg er sikker på at det vil gi reiselyst.