Vega Senterparti vil foreslå at kommunestyremøtene live-overføres på nett.

- Det er et uttalt mål fra alle de politiske partiene at en ønsker større åpenhet og deltagelse rundt de politiske beslutningene. En god start er weboverføring av kommunestyremøtene, sier leder i Vega Sp Ann-Hege Lervå i en pressemelding.

- Det mange fordeler med weboverføring. Vi får muligheter til å nå ut til innbyggerne, men viktigst er det at de får innsyn i hva vi politikere sier og vedtar.  Det er lenge siden den tiden da tilhørerbenken i kommunestyresalen var full. I 2015 har folket et helt annen måte å følge med på det som skjer på, det må vi som politikere ta inn over oss.

Tidligere har Radio Vega overført møtene.

- Nå har vi ikke den muligheten lengre, da må vi se oss om etter andre løsninger.  Det er i dag en rekke kommuner som overfører politiske møter via Internett. Det viser seg at interessen blant innbyggerne er langt større enn en tror. Kostnadene med slikt informasjonsarbeid er lave og det er lett tilgjengelig både utstyr og teknikk. Bare på Vega har vi nok flere som kan levere en sånn tjeneste.  En annen fordel er reprisemuligheten.Har en ikke anledning til å følge med akkurat når møtet går, så kan en se opptakene på nett. Det øker tilgjengeligheten enda mer. En slik funksjon vil sikkert vi politikere benytte oss av, men også administrasjon vil kunne ha stor nytte av den, mener Lervåg.