Marita Johansen fra Mosjøen har bodd i Brønnøysund i fem år, men har ikke fått seg ordentlige venner her. Det har betydd lange dager hjemme. Mandag kveld ville hun forandre på situasjonen og la ut et innlegg på facebook-gruppen Oppslagstavla i Brønnøy.

– Hei. Kanskje et rart spørsmål som jeg lenge har lurt på. Flyttet hit for ca 5år siden. Er veldig sjenert og sitter masse hjemme for meg selv. Jeg lurte på om d var noe tilbud eller lignende tilbud for voksne her i br.sund. Jobber ikke pga av personlige årsaker. Setter veldig stor pris på svar om noen har tips. Liker alt fra strikking, sying, scrapping, til sport som fotball. I tillegg ønsker jeg og lære og spille på piano eller gitar. Har ikke bil eller lappen, sto det innlegget hennes.

Folk kjenner igjen problemet

Johansen fikk umiddelbar respons på innlegget, som nå har fått 43 «likes» og 12 kommentarer. Hun har blant annet blitt invitert med på scrapping, dans og kor. Flere roser henne for å stå fram - og er positive til responsen som har kommet.

– Tøft at du spurt. Tror det e mange som sitter my aleine å e litt sjenert osv. Brønnøysund har my å by på. Er bare vanskelig å kom i kontakt med grupper klubber osv. Stå på, skriver en.

– Merker litt av det der med att det er vanskelig komme i kontakt med folk osv, er få som inviterer og/eller reklamerer for seg, skriver en annen.

Skulle utforde seg selv

BAnett møtte Johanseni dag, da var hun overveldet og glad for responsen.

– Jeg er overraska, jeg er ikke typen til å legge ut ting på åpne grupper som dette. Det er helt utrolig den responsen jeg fått.  Det var Verdensdagen for psykisk helse som fikk meg til å utfordre meg selv på denne måten.

Johansen forteller at hun kunne tenkt seg på å bli med på mange av forslagene som har kommet, men først må hun over et annet hinder.

– Jeg er ganske allsidig, og alt høres morsomt ut. Problemet er om jeg klarer å komme meg på mange av tingene. Jeg sliter med sosial angst, derfor er det ikke sikker at jeg tør å komme på de mange fine forslagene. Men jeg skal prøve å utfordre meg til å gjøre ting.

Ny turmakerat

Johansen har ikke bil, og er derfor avhengig av at tingene skjer i Brønnøysund-/Salhusområdet. Hun legger til at hvis noen ønsker en turkamerat, er det noe hun også er interessert i. Uansett hva som skjer er hun glad for at hun tok skrittet.

– Jeg går mye hjemme om dagene, og det blir spennende å se hva som skjer. Responsen har vært helt utrolig.