Spente, forventningsfulle og smilende ansikter strålte i avgangshallen på Brønnøysund lufthavn i ettermiddag.

- Vi skal til Spania. Der skal vi være med på gudstjeneste, gå på marked, bade og ha det artig, forteller Kjersti Jakobsen.

Hun og 26 andre Brønnøy-speidere og ledere i De Makalause arrangererte en eksklusiv pressekonferanse for BAnett, før de tok fatt på første etappe til Malaga.

Det siste året har Brønnøy-speiderne vært i Sri Lanka, Polen, Russland og Japan. Turen til Spania varer i ni dager. På Solkysten skal De Makalause blant annet holde to konserter.

- Vi har leid et hus med eget svømmebasseng av organisasjonen Kristent arbeid blant blinde (KABB). Vi skal holde konsertet på et Flamenco-sted og i sjømannskirken, der vi også skal være med å lage gudstjeneste. Vi skal besøke Cordoba, og moske-katredralen som er en kombinert kirke og moské, og så blir det også en tur i en sommerfuglpark. Pluss mye bading både i bassenget og på stranden samt mye annet moro, sier speiderleder Kirsten Østergård.

Første etappe mot sol og 20-25 deilige varmegrader gikk til Gardermoen.

- Der møter vi ytterligere tre speidere, så vi blir 30 totalt. Det blir vekking klokken 04 i mårra og flyet går klokken 07, forteller Østergård.

Bjørn Tore Henstein avslører siste punkt på programmet like før boarding.

- Siste dagen skal vi ha fest, sier han, med et stort smil, og vinker farvel.

Kjersti Jakobsen (t.v.) og Kirsten Østergård. Foto: Jøran Horn