Regiondirektør i NHO Nordland Ivar Kristiansen har meddelt NHO-ledelsen om at han vil gi seg som regiondirektør. Nå satser den tidligere stortingsrepresentanten for Høyre på å etablere Nord Norges første "lobbybyrå."

-Jeg har hatt en fantastisk tid i NHO, sier Ivar Kristiansen, som har vært regiondirektør i Nordland i vel to år, i en pressemelding.

- NHO er landets beste og viktigste organisasjon som består av utrolig mange dyktige mennesker. Jeg har fra dag en trivdes svært godt blant kolleger som hver dag jobber hardt for å forbedre rammevilkår og hverdag for bedrifter i Norge.

Kristiansen skal forøvrig fortsatt utføre spesialoppgaver for NHO, men satser nå på å være til disposisjon for nordnorsk næringsliv og offentlig sektor.

-Jeg har nå lyst til selv å bli gründer. Og tror at mitt politiske nettverk og nettverk i næringslivet kan være til hjelp for bedrifter og kommuner i en landsdel et stykke unna sentrale myndigheter.

Kristiansen var stortingsrepreresentant i 16 år og har vel to år bak seg som regiondirektør i NHO Nordland.

Styreleder i NHO Nordland og adm.dir. i Mo Industripark AS Arve Ulriksen sier i en kommentar at han er lei seg for at NHO Nordland mister en meget kompetent leder, men at han har forståelse for Ivar Kristiansens valg og respekterer det fullt ut.

NHO sjef Kristin Skogen Lund har følgende kommentar til at Ivar Kristiansen slutter som regiondirektør:

- Jeg vil takke Ivar for en meget godt utført jobb for NHO og næringslivet i Nordland. Han har vært en tydelig stemme, også nasjonalt, på vegne av våre medlemmene i Nordland. Vi ønsker han lykke til, og er glad for at han i en tid videre vil være tilknyttet NHO samtidig som han nå ønsker å etablere seg på nye områder.