Det er mange realityprogrammer på TV. Noen er veldig informative, andre er eh... vel ikke så informative. Nå skal NRK lære opp helt vanligr folk i lofotfiske, en realityserie som ser ut til å gå inn i den mer informative delen.

– I verdens vakreste natur, skal NRK sette søkelys på den viktigste næringen i landet gjennom tusen år – fiskeri. I all slags vær har modige nordmenn høstet havets gull og bygget landet. Med fisk, skriver kanalen i en pressemeldingen.

Serien som har fått navnet «Skårungen» skal spilles inn i Lofoten midt under skreisesongen, februar og mars neste år. Men først må de ha deltagere, som kan vente seg et skikkelig slit, naturopplevelser og læring.

– En skårunge er egentlig en ung stormåke, men brukes også om en førstereisgutt på fiske. Vi er altså på utkikk etter personer i alle aldre, uten spesiell erfaring med fiske, men med et ønske om å oppleve et vilt og vakkert fiskeeventyr i Lofoten, forteller prosjektleder Marita Evjen.

Statskanalen håper at serien vil vekke folks interesse for fiske, hvor viktig yrket har vært og fortsatt er i landet. Derfor vil historie være en viktig del av programmet.