Tidligere ordfører Edmund Dahle søkte om tre måneders etterlønn etter han måtte si fra seg vervet som ordfører i Sømna. Det var sykdom som forårsaket at han i sommer brått måtte trekke seg.

På onsdag ble Dahles søknad om etterlønn behandlet i Sømna formannskap. Det ble flertall for avslag på søknaden. Grunnen var at flertallet hadde fokus på at Dahle var 70 år og dermed hadde sin alderspensjon.

- Sømna kommunestyre vedtok i 1999 at når ordfører må avslutte vervet og ikke har en ny jobb å gå til, så har han rett til etterlønn.  Å bli pensjonist er ikke en jobb. Derfor mener jeg sjøl at jeg er berettiget til dette. Så jeg synes dette var en merkelig opptreden av flertallet i Sømna formannskap, sier Edmund Dahle.

Håpet på en dialog

- Jeg håper derfor at denne saken også blir behandlet i kommunestyret, for formannskapet kan ikke forandre på et tidligere kommunestyrevedtak, sier Edmund Dahle, som også legger til at med det nåværende formannskapets sammensetning hadde han ikke forventet en positiv behandling av saken.

Han synes forøvrig at formannskapet kunne ha hatt en dialog med han i forkant av møtet for å bli fullt oppdatert på saken. Da han ble sykemeldt fikk han ikke sykepenger, for det har ikke en ordfører rettigheter til. Han påpeker også at i hans år som ordfører har kommunen innbetalt mye penger til KLP for å gi et godt grunnlag for en grei pensjon.

Skal greie seg likevel

- For to og et halvt år siden ble det nye Samordningssystemet vedtatt i Stortinget. Det har medført at pensjonen har blitt svært redusert for meg og mange andre. Derfor får vi ut bare en brøkdel av den innbetalte summen. Dette har jeg tatt opp med KLP, men jeg kommer ingen vei med det. Så dette ble ei dårlig ordning, konstaterer Edmund Dahle.

Han har også registrert at avtroppende ordfører Ken Richard Hansen i Vevelstad har fått etterlønn ut året. Han er glad på hans vegne at dette ble vedtatt. For egen del så har han planer for framtida.

- Jeg skal greie meg likevel om det ble avslag. Når jeg blir frisk nok så skal jeg få meg en liten jobb i tillegg til pensjonen, men jeg er ikke helt der enda. I løpet av disse 16 årene som ordfører har jeg vært en heldig mann, for jeg har vært lite syk. Så det er synd at jeg måtte avslutte så brått, sier Edmund Dahle.

Leif Edvardsen, Odd Arne Abrahamsen, Hans Gunnar Holand, Gunder Strømberg og Randolf Almendingen var uenig om Edmund Dahle hadde rett på etterlønn. Tre gikk for avslag.