Norske og britiske stornavn står på plakaten for Oktoberfest i Brønnøysund. Foto: Fotocollage Kulturcompagniet

Sugarfoot, som rocket Kred i fjor høst, er det siste bandet på plakaten til Kulturcompagniets nye musikkfestival i Brønnøysund fredag 23. og lørdag 24. oktober.

Trondheimsbandet er satt sammen av musikere fra andre band. Bassist Bent Sæther er mest kjent som vokalist og bassist i Motorpsycho og Roar Øien har spilt steelgitar i Too Far Gone.

Sugarfoot ble dannet i 2012 av Øyvind Holm (Dipsomaniacs, Deleted Waveform Gatherings) og Hogne Galåen (Deleted Waveform Gatherings). Bandet har med seg venner som Bent Sæther (Motorpsycho/The International Tussler Society), Even Granås (The International Tussler Society, Moving Oos), Roar Øien (Too Far Gone) og Sander Olsen (The South). Alle disse er etter hvert faste "sugarfooties" når de opptrer live.

Når det skjer kan det sammenlignes med lyden av The Flying Burrito Brothers, The Grateful Dead, The Byrds eller Crosby Stills Nash & Young.

- Allikevel hevder vi hardnakket at du også finner lyden av noe helt eget – The Sugarfoot sound, skriver Kulturcompagniet på sin nettside

Salget til kveldskonsertene er godt i gang. I tillegg er det gratiskonserter lørdag ettermiddag, der altså Sugarfoot skal spille.

- Som arrangør av Rootsfestivalen er vi stolte og ydmyke over mottakelsen vi har fått fra våre gjester. Derfor utvider vi sesongen og tilbudet slik at vi kan glede oss til nok en artig musikkhelg i Brønnøysund, hvor alt skjer i det samme storteltet som under årets Rootsfestival, melder Kulturcompagniet på Facebook.

Alt foregår i storteltet som settes opp på den nye festplassen. Og nå er programmet klart.

Fredag 23. oktober spiller Reidar Larsen m/band, irske Raggle Taggle Gypsies og engelske Slade.

Lørdagen starter med gratiskonserter i teltet med Flukt & Trekkspillklubben, Irish Brew, Rock & Roll Retribution og Sugarfoot.

Lørdag kveld avsluttes "Mini-Rootsen" med det helnorske hat tricket Torghatten Band, Publiners og deLillos.