Onsdag kveld viser TV3 en ny episode i sitt program Luksusfellen, hvor nordmenn med skakkjørt økonomi får eksperthjelp til å komme i balanse igjen. Denne gang er det brønnøyværingen Ståle Benjaminsen som skal få eksperthjelp.

– Jeg hadde mange inkassokrav og store regninger jeg ikke klarte å skaffe penger nok til å betale, forteller han til BAnett.

Han startet butikk, og det «gikk til helvete», den måtte legge ned.

– Jeg hadde lån der, og utgifter til leverandører som til slutt ble så store at vi ikke kunne betale regningene. Så spilte jeg litt poker på nett, for å få igjen pengene. Det var det dummeste jeg har gjort. Det tapte jeg mange tusen på.

Fikk en knekk

Nå har han en gjeld på 5,8 millioner kroner, men siden han eier to boliger er det ikke så galt som det ser ut.

– Jeg ble redd for å åpne regningene. Det ble bare verre og verre. Til slutt åpnet jeg ikke posten på lang tid, jeg visste det ikke var lurt. Hodet visste at jeg måtte åpne posten, men jeg klarte det ikke. Jeg er egentlig en oppegående og positiv person, men jeg fikk en knekk.

Han har en fast jobb som er godt betalt, og som gir mye fritid, som han bruker som snekker. I tillegg leier han ut for flere tusen hver måned.

– Så jeg har alle muligheter til å hente meg inn, forteller han.

– Men det tar nok litt tid.

Gruet seg til Luksusfellen

Å få besøk av Luksusfellen var greit, men første dagen var han dritnervøs.

– Jeg gruet meg som bare det før de kom på mandagsmorgenen. Jeg det gikk seg til. På fredags ettermiddag da de dro ble det litt kjedelig. Det var ganske artig mens de var her.

De var på bilcrossbane, og gjorde mye annet interessant mens de var her.

Hadde en måned igjen

Luksusfellens hjelp besto særlig i hjelp med å få orden i økonomien.

– De fikk stoppet inkassokravene, det var snakk om bare en måned før namsmannen hadde kommet for å hente løsøre for å betale regningene.

Han vil også skryte av NAV.

– Det skal sies at jeg fikk hjelp av NAV før jeg ble med på Luksusfellen. Jeg sa til saksbehandleren på NAV at jeg vurderte Luksusfellen, da sa hun at det måtte jeg bare gjøre, de var mer effektive på kortere tid enn NAV, sier han.

Om han skal sette fingeren på én ting som ødela for ham økonomisk er han sikker i sin sak.

– Jeg tror jeg vil skylde på butikken. Hadde jeg ikke startet butikken skulle jeg klart å løse det.

Han har gruet seg litt for at det skal komme på TV,

– Samtidig gleder jeg meg til at det skal bli ferdig. Jeg ble innkallet til audition, og en psykolog i Oslo snakket om hvordan det var å være på TV i en slik setting. Han sa det ble mye skriverier i ettertid, men at de som kritiserte mest i ettertid ofte de som trenger hjelp selv.

Ståle Benjaminsen hadde besøk av forbrukerøkonom Silje Sandmæl og psykolog Robert Speare (t.h.) tidligere i år. Foto: TV3