Lørdag kveld arrangerte Rootsfestivalen sin årlige frivilligefest, hvor samarbeidspartnere og 160 frivillige ble takket for innsatsen i fjor. Tradisjonen tro ble det også delt ut priser til noen av de mange som står på under festivalen.

Under fjorårets utdeling kom det fram at Stephen Høgeli, daværende teknisk sjef i Brønnøy kommune, hadde reddet festivalen fra å bli tatt av floa, og også i år viste det seg at det skal ekstra innsats til når det er utfordringer bak kulissene.

Per Martin Orvik fra Rootsfestivalen delte nemlig ut årets innsatspris til Miriam Haraldsen og Barbro Johannesen for å ha "gjennomført et skuespill som redda fredagen" under fjorårets Roots. Mer ble ikke sagt fra scenen, men Orvik forklarte etterpå at festivalens skannere denne kvelden mistet forbindelsen med nettet i en liten periode. Det vil si at billettene i realiteten ikke ble lest. Men Haraldsen og Johannesen holdt maska "i døra" slik at innslippet av folk fortsatte å gå rolig og reglementert for seg inntil systemet virket igjen.

Årets frivilligpris gikk til Isa for å ha tatt ansvar for toalettene i fjor, slik at alle festivalgjestene fikk dekket sine basale behov, som Orvik uttrykte det.