Anne Marie Ottersen og Brit Elisabeth Haagensli fremsto alt annet enn gamle da de sto på scenen på samfunnshuset i Brønnøysund i kveld med forestillingen ”Gammel dame er vond å vende”. Selv om de to fyller rollene som to gamle damer veldig bra, er tempoet på scenen så høyt at man kan kalle dem spreke gamle damer.

Duoen, som blant annet er kjent fra 90-tallsserien ”Fredrikssons fabrikk” har nå fylt 70 og 62 år, og med lang fartstid på scenen kunne ikke kveldens forestilling bli noe annet enn en suksess.

Dessverre var det få som fikk med seg kvalitetsstykket. Det var i underkant 120 publikummere til stedefor å se hvor gærent - eller bra - det kan gå når en østkantfrue og en vestkantfrue må dele rom på sykehjemmet. Om det lave publikumstallet var på grunn av at brønnøyværingene hadde bedre å gjøre eller om annonseringen var for dårlig i forkant, er vanskelig å si. Men det er nærliggende å tro det siste.

To personer som satte pris på en kveld sammen med Haagensli og Ottesen var Monica Fjelldal og Rita Fjelldal.

- Det var helt fantastisk. Artig å kunne se dem live. Det var så mye som var bra, de er kjempegode skuespillere begge to, sier Monica Fjelldal.

- Spesielt Haagensli likte jeg, hun har så mange uttrykk, skyter Rita Fjelldal inn.

Les full anmeldelse i tirsdagens avis.

Forestillingen ga Rita Fjelldal og Monica Fjelldal ideer om hvordan de skal tilbringe sine eldre dager.