Oktoberfest i Brønnøy, som arrangeres 20. og 21. oktober dropper teltet og flytter inn under tak i hangaren på flyplassen.

- I hangaren er det varmt og tørt, og mye bedre forhold for både artister og publikum,  sier Torstein Moe fra Kulturcompagniet, som opplyser at de med større publikumskapasitet bruker mer penger enn i fjor på artister.

Sammen med Stein Brekk i Kulturcompagniet slapp han i dag de andre bandene som er klare: Zoo, DDE, Fata Morgana og Bautastein.

Øker kapasiteten

Oktoberfest i Brønnøy er basert på erfaringen og ressursene Kulturcompagniet har opparbeidet seg som Roots-arrangører. Den første utgaven av arrangementet trakk i fjor 1.500 publikummere delt på to kvelder. Da var det også dagarrangement på storscenen, noe det ikke blir i år.

Fra før stod Violet Road og Postgirobygget på plakaten. Med dagens programslipp er det klart at det blir en riktig trøndersk-nordnorsk musikkfest i hangaren. Ifølge Moe er det allerede solgt flere hundre billetter til Oktoberfest, som nå kan øke publikumskapasiteten.

Fest og utstillingsvindu

Brekk og Moe vil ikke ut med hvilke dager artistene spiller ennå. Det de kan si, er at de lokale bandene Fata Morgana og Bautastein, som begge snart gir ut plate med eget materiale, skal få spille hver sin kveld. Stein Brekk framhever arrangementet som et utstillingsvindu for lokal musikk.

- Vi vil vise at det skjer ting lokalt nå, mer enn på lenge. Det er ikke bare coverband, påpeker han.

Med Zoo, Postgirobygget og DDE på plakaten bør det ligge an til gjenhør med mange sanger man kan.

- Du kan godt si at programmet ikke er så eksperimentelt, men dette skal være gjenkjenning og allsang, sier Moe.

- Dette blir fest. Disse sangene kan du! sier Brekk.