BAnett har flere ganger tidligere otmalt filmskaper Silje Bürgin-Borch fra Brønnøysund, som har ti års erfaring TV-bransjen i Oslo, har laget flere dokumentarer, vært regissør for NRK-serien «Trekant» og har vært involvert i produksjon av en rekke underholdningsprogrammer de siste årene.

I mars fikk hun tildelt støtte på 70.000 kroner fra Midtnorsk filmsenter til kortfilmen «Høytid».

Les mer: Får 70.000 til kortfilmprosjekt

Får 410.000 kroner

– Det er jo kjempegøy. Det er det første samarbeidet jeg har med Fredrik Mortensen som regissør, så det blir spennende og gøy. I kortfilmverdenen er dette en litt lang film, det er mer som en novellefilm,sier Bürgin-Borch til BAnett.

Les mer: Vil lage reality fra Brønnøysund

Trenger en million

Dette er den første produksjonsstøttesøknaden filmprosjektet har fått svar på, og de trenger fortsatt over en million for å kunne realisere den.

– Vi går ikke inn i preproduksjon før den er fullt finansiert. Det er også først da vi får ut midler, så vi søker hos flere tilskuddsordninger. Dette er en god start, sier hun.

Les mer: Spiller inn film

– Velskrevet manus

I tildelingen står det:

«Et velskrevet manus med en fin dramatisk kurve. Hovedkarakterer og biroller fungerer i en helhet. Bestemor kommer ubedt hjem dagen før julaften. Familien er trashy og dysfunksjonell. En fraværende mor, en alkoholisert far og to sårbare barn. Bestemorens besøk får ting fram i lyset og setter dem på spissen. Løgner blir avslørt, og det kommer til et oppgjør mellom bestemoren og faren der barna blir stående midt i mellom. Kan bestemor ordne opp i arven etter sin egen utilstrekkelighet?

Les mer: Lager film med salt

Natt til julaften overrasker en liten gutt, en innbruddstyv som utgir seg å være hans bestemor. Møtet mellom dem to får større konsekvenser for dem begge, enn først antatt. Filmen skildrer en uortodoks sammenkomst i en familie med store sosiale- og adferdsproblemer.»