Vant stipend Arvid Sveli er fortsatt aktiv som forfatter, og har nå vunnet fylkets forfatterstipend for inneværende år.
(Foto: Karin Bremseth)

Vant stipend Arvid Sveli er fortsatt aktiv som forfatter, og har nå vunnet fylkets forfatterstipend for inneværende år. Foto: Karin Bremseth

Vant forfatterstipend

Arvid Sveli er tildelt Nordland fylkeskommunes forfatterstipend for 2013.

Styret i Nordnorsk forfatterlag har på vegne av Nordland fylkeskommune valgt å tildele årets stipend til den svært produktive og erfarne forfatteren fra Hommelstø.

Sveli, som fyller 93 i år, har skrevet om lag 20 bøker - både fagbøker, prosa og lyrikk.

"Stipendet som er på 25.000 kroner, skal brukes til å fullføre et prosjekt med tittelen "Utkantfolk". Boka skal handle om folk som levde på de utroligste steder, om rare livsskjebner fra Finnmark til Trøndelag.", skriver forfatterlaget i en pressemelding.

- Sveli var en blant ni meget kvalifiserte søkere. Vi valgte Sveli enstemmig på styremøtet vårt den 2. juni, fordi han pekte seg ut og fordi vi syntes han har et fantastisk pågangsmot som vi gjerne ville støtte. Prosjektet hans ser vi fram til at han fullfører, skriver styreleder Marit Lund Bødtker i Nordnorsk forfatterlag i en e-post til BAnett.


     

Mer å lese på BAnett:
Leses nå:
Siste nyheter

Fylket foreslår å legge ned TIP i Brønnøysund

- Fylkets forslag er bygget på feil fakta

Alf Einar Graven og Kristian Warholm fra Sør-Helgeland Opplæringskontor kjenner seg ikke igjen i høringsdokumentets beskrivelse.

De reiste fra Dønna til alternativmessa i Vennesund

Det var ikke de helt store besøkstallene under årets Olavskilden alternativmesse i Vennesund, men de som besøkte messen var fornøyde.

Sømna ga ny tillatelse til myrdyrking

Landbruksdepartementet vil hindre klimautslipp og nedlegge forbud mot myrdyrking.