Kulturcompagniet lanserte i dag sitt nye konsept Oktoberfest i Brønnøy. Helgen 23. og 24. oktober i år har Roots-arrangørene planer om en minifestival, koblet med flere andre arrangementer.

Det legges opp til en musikkfest over to dager, med tre artister hver kveld fredag og lørdag - samt fire band som spiller gratis på dagtid lørdag. Musikkdelen av Oktoberfesten skal foregå på festplassen, der Torghattmessen gjennomførte årets arrangement.

I dag ble de tre første kveldsbandene presentert. Torghatten Band, Publiners og Reidar Larsen.

Arrangørene vil sette opp samme telt som ble brukt under Rootsfestivalens dagprogram, og har søkt om en tilskuerkapasitet på maks 1.500.

- Vi håper å selge 800-1.000 billetter, sier oktoberfestsjef Torstein Moe.

I tillegg blir det fest for handelsstanden i byen, med salg på alle butikkene i sentrum.

I samarbeid med BIL fotball skal det arrangeres fotballturnering for bedriftslag og ikke-aktive fotballspillere fra Nordland og Nord-Trøndelag i Torghatten Arena. Her blir det blandede lag med seks personer.

- Vi har fått med oss gode aktører og ønsker å skape en skikkelig happening i byen i oktober, sier prosjektleder Per Martin Orvik hos Kulturcompagniet.

Det skal også arrangeres matmarked i Brønnøysund, med ulike mat-, vin- og ølkurs. Det skal også selges matvarer fra lokale produsenter.

Les mer i lørdagsavisa.