Terje Winterstø Røthing og co. fikk mange nye venner i Brønnøysund, (Foto: Miriam S. Næss)

Terje Winterstø Røthing og co. fikk mange nye venner i Brønnøysund, Foto: Miriam S. Næss

(Foto: Miriam Sandum Næss)

Foto: Miriam Sandum Næss

(Foto: Miriam Sandum Næss)

Foto: Miriam Sandum Næss

(Foto: Miriam Sandum Næss)

Foto: Miriam Sandum Næss

(Foto: Miriam Sandum Næss)

Foto: Miriam Sandum Næss

(Foto: Miriam Sandum Næss)

Foto: Miriam Sandum Næss

1 / 6

Bankerått

Skambankt traff mellomgulvet akkurat slik det skulle.

5

Festival

Skambankt fikk mange nye venner i Brønnøysund i kveld. Det er en del av sjarmen med festivaler, se noe man ikke har hørt før - og bli betatt. Skambankt ga juling og andre kjærtegn, som boken heter.

Undertegnede har sett dem to ganger før. Den første gangen gjorde vondt i mellomgulvet, sånn som det skal. Derfor virket det som en risiko at de startet med signaturlåten "Skambankt" - som er så avhengig av at den sitter lydmessig. Men bassen og trommene satt de, og konserten ble akkurat den fysiske opplevelsen som en Skambankt-konsert skal være. Jærbuene harvet løs (røk en basstreng!) og ga publikum den kaldkjeften vi trengte etter Marit Larsens milde brygg. Oppkriften er like enkel som en er vanskelig: Knalltett punkrock - uten å gå i "nå spiller vi den litt fortere"-fella. Det store rockehjertet bak skinner gjennom.

Bandets utfordring er de ikke fullt så raske låtene, hvor basstromme-nå-klapper-dere-sekvensene kan bli dryge. Da hviler de tidvis mer på viljen enn låtmaterialet. Men akkurat idet den følelsen slår inn, så trør de - ironisk og hjertelig - til med en fantastisk  trommesolo, hvor hammerfestværingen Børge Sageng Henriksen gir nytt liv til en utskjelt øvelse.

Med "Desertør" er de på sporet igjen, det er ur-Skambankt som er tingen (men hvor ble det av "KKK"? Sjekk ut tidenes anti-Bondevik-sang, dere nyfans!)

"Malin" blir presentert som en ballade - ja, alt er relativt - og den viser bandets melodiøse understrøm, som sammen med det tette punkdrivet lager en uimotståelig kombinasjon.

Takk for banken!

Matti Riesto

Siste nyheter

Hadde ingen bøssebærere, men så kontaktet Silje Norma

Silje Stein takker Norma Moen for å mobilisere bøssebærere på under en time. Krafttak mot kreft samlet inn nesten 70.000 kroner i Sømna.

Sønn (24) er siktet for forsettelig drap på egen far

Politiet har kontroll på et antatt drapsvåpen, og en omfattende etterforskning er på trappene.