Aldri før har det vært mer penger i omløp. Festivalsjef Torstein Moe sier Rootsfestivalen runder mer enn 10 millioner kroner i omsetning i løpet av fire hektiske dager. Det er ny rekord og nye rekorder settes det hvert eneste år for festivalen som stadig vokser.

Åge og Sambandet avsluttet festivalen lørdag kveld etter en konsert der han hadde publikum i sin hule hånd. Søndag var det ikke like stor aktivitet på festivalområdet, men flere deltok i nedriggingen etter festen.

- Det var fint at det ikke begynte å regne før i dag. Dette her har vært en fantastisk seilas, sier Moe og legger sydvesten på stolen ved siden av seg. Han er sliten, men meget tilfreds over at festivalen har gått som på skinner.

- Vi begynte å rigge forrige lørdag og jeg regner med at vi blir ferdige i løpet av ettermiddagen. Det har vært noen helt utrolige dager. Jeg har praktisk talt ingenting å sette fingeren på. Det har fungert så bra både teknisk og med artistene både foran og bak scenen, sier festivalsjefen.

Han sier det er solgt varer for over fem millioner kroner i løpet av fire dager. I overkant av 200 frivillige har vært i sving for å holde hjulene i gang.

- De frivillige er den viktigste bestanddelen i festivalen. Det er det som er bærebjelken og som på mange måter er det fine også. De stiller opp i flere dager på rad, kommer tidlig og drar seint. De viser et stort engasjement og er samtidig stolte over å kunne skape noe på hjemplassen sin også, sier Torstein Moe.

Les mer i papiravisa tirsdag.