I februar begynner dagene å bli lengre og våren er ikke langt unna. Dette ønsker namsosingen og artisten Thomas Brøndbo å markere med to konserter på Sør-Helgeland. Den første er i Vassås kirke onsdag 7. februar, den andre i Nøstvik kirke torsdag 8. februar.

Alene med tangentene

Det blir en intimkonsert der Brøndbo sitter alene foran publikum, uten band som komp.

— Jeg kommer alene med piano, stearinlys og en lyskaster. Det blir en konsert om tro, håpet, kjærligheten og livet man lever, sier Brøndbo.

Han sier selv at repertoaret disse to kveldene har et vidt spekter, men at håpet ligger i bunn i alle sangene.

— Jeg skal synge flere av mine egne sanger, men jeg har også plukket ut noen favoritter fra blant annet Åge Aleksandersen og Bob Dylan, forteller artisten.

Nakent og sårbart

Han er glad i å synge i kirker. Hele akustikken i kirkerommet er spesiell, og selve atmosfæren setter både ham som artist og publikum i en egen stemning.

— Det er noe med å stå der alene, det er uredigert og live. De siste årene har jeg holdt mange konserter i kirker, de siste par årene har jeg holdt dem alene, forteller han.

Morens hjemsted

Konsertene er midt i uka, han håper at folk vil trekke til kirkene for å få med seg en kveldskonsert.

— Jeg har vært lite i velfjordkirka, men begge besteforeldrene mine er gravlagt på kirkegården der og jeg var i deres begravelser. Mamma kommer fra Velfjord og jeg var en del i Velfjord som barn, på Håkaunet. Men som tenåring så var det ikke så stor stas å reise fra byen til Velfjord, men som voksen setter jeg stor pris på å dra til Velfjord, avslutter Thomas Brøndbo.